Version 2
Andre techvirksomheder følger trop: Google kræver nu at medarbejdere vaccineres
7/30/2021Facebook er også hoppet med på bølgen, som Gartner vurderer andre techselskaber godt kan ende med at hoppe med på.
Gamle Kindles bliver skåret af nettet
7/30/2021Når 2G og 3G forsvinder, kommer det til at gå ud over gamle e-bogslæsere, der ikke længere kan gå på nettet og hente nye bøger.
Minister i samråd: Uholdbart, at digitale læringsplatforme ikke gør mere nytte
7/30/2021PLUS. Der var ikke negative politiske intentioner bag elevplaner eller den digitale understøttelse, selvom det har udviklet sig uheldigt, lød det fra undervisningsministeren på et samråd i torsdags. EduTech giver dig fire væsentlige pointer, som Pernille Rosenkrantz-Theil (S) bragte op under samrådet.
Efter barsk kritik: Danske Bank sletter kontroversiel nummerliste
7/30/2021PLUS. Danske Banks liste med "legitime" telefonnumre kunne hjælpe spoofing-svindlere, slog to sikkerhedseksperter fast overfor Version2 i onsdags. Men efter Version2's dækning er numrene nu fjernet og erstattet med en spoofing-advarsel.
Se de mest udnyttede sårbarheder i 2020
7/29/2021I en ny rapport lister sikkerhedsmyndigheder de mest udnyttede sårbarheder i 2020, og størstedelen har været kendt de seneste to år.
Topdanmark oplever stor stigning i anmeldt cyberkriminalitet
7/29/2021Den tiltagende cyberkriminalitet over de seneste år kan nu også mærkes hos landets forsikringsselskaber.
Ny sag mod Google kan ende med at koste techgiganten 920 millioner pund
7/29/2021Tech-gigantens afgift på 30 procent for køb i Google Play Store forvrider konkurrencen, og det går ud over millioner af forbrugere, som ender med at betale prisen, ifølge anklagen.
Datatilsynet efter endelige Schrems II-anbefalinger: »Rummet for at overføre persondata til USA er meget snævert«
7/29/2021PLUS. De længe ventede anbefalinger fra EDPB er endelig landet. Og ifølge Datatilsynets ekspert er der ikke meget plads at spille på, hvis man som dansk myndighed eller virksomhed gerne vil bruge amerikanske cloud-tjenester.
Youtuber scorer job hos Lucasfilm efter viral deepfake-video
7/28/2021Lucasfilm, der står bag Star Wars-sagaen, har hyret en Youtuber, efter man har set hans opgradering af en scene i The Mandalorian.
Snestorm i shitstorm: Blizzard tilbyder medarbejdere løn under strejke mod sexisme
7/28/2021Blizzard forsøger at imødegå de utilfredse og skuffede medarbejdere med lovning om fredelig konflikt.
Tech-giganterne skummer coronafløde og præsenterer kanonregnskaber
7/28/2021De helt store tech-giganter har haft kæmpe overskud det seneste kvartal, da mange forbrugere køber nye enheder og efterspørger mere cloud-lagring.
Venstre: Nødvendigt med øget politisk fokus på cybertruslen mod Grønland
7/28/2021Truslen i det arktiske område kalder på, at man fra politisk hold fokuserer mere på cybertruslen mod Grønland, lyder det fra Venstres Claus Hjort Frederiksen.
Opdater din Iphone og mac: Zero day er allerede blevet udnyttet
7/28/2021Apple iOS og macOS er begge berørt.
Sikkerhedseksperter: Danske Bank hjælper spoofing-svindlere
7/28/2021I et brev til kunderne skriver Danske Bank, at man kan stole på en liste med telefonnumre, som banken ringer fra. Men det er en falsk tryghed, der kan øge risikoen for svindel, vurderer to sikkerhedseksperter.
Bekymret it-branche: Vigende optag kan sætte stopper for jobfest
7/27/2021Færre unge er i år optaget på it-uddannelserne, og det er dårlige nyheder for en it-branche, der tørster efter arbejdskraft, lyder det fra It Branchen.
Det danske spil 'Stilstand' vinder hovedpris ved A MAZE-festival
7/27/2021Det er smukt udført og smertefuld relatérbart, skriver juryen om spillet 'Stilstand'.
Ignoreres af techfirma: SSI har ingen anelse om danske gravides datas skæbne
7/27/2021SSI har forsøgt at få de danske gravides sundhedsdata slettet, men bliver ignoreret.
Danske forskere: IoT-data kan invadere privatlivet
7/27/2021PLUS. IoT-sensorer kan bruges til at indsamle oplysninger om eksempelvis elforbrug og luftkvalitet i et lokale, men ud fra disse simple data kan privatlivsinvaderende informationer også udledes. Det tænker man bare ikke på, lyder det fra ph.d.-studerende og professor ved SDU Software Engineering.
Alphabet annoncerer ny virksomhed: Skal lave software til industrirobotter
7/26/2021Industrirobotter skal være billigere, lettere at bruge og mere fleksible, ifølge CEO for Alphabets nye virksomhed Intrinsic.
Kaseya skaffer dekrypteringsnøgle efter REvil-hack
7/26/2021Hackede Kaseya-kunder kan nu få gendannet sin data efter REvil-hacket på softwarevirksomheden i starten af juli måned. Kaseya har fået fat på en universel dekrypteringsnøgle.
AI og visuel feedback ruster lægerne til vanskelig hudkræftdiagnose
7/26/2021Kunstig intelligens og modermærkekræft ligner det perfekte match. Helt så enkelt er det ikke, men en ny dansk app forsøger at træne lægerne og give brugbar beslutningsstøtte.
Skatteslagsmål med Amazon fortsætter: Nu anker EU afgørelse om 250 millioner euro
7/23/2021En årelang skattetvist mellem EU og Amazon får nu endnu en tur i vridemaskinen. For mens Amazon fik medhold i maj, så anker EU nu afgørelsen, skriver flere internationale medier.
Hacker stjæler data fra verdens største olieproducent
7/23/2021En hacker vil have kryptovaluta svarende til 50 millioner dollars for at slette oplysninger, der blandt andet omfatter lokationer for olieraffinaderier.
Store hjemmesider nede efter problemer hos cloud-udbyder
7/23/2021Besøgende blev i går mødt med beskeden »Error 503 Service Unavailable«, når de forsøgte at tilgå hjemmesiderne for blandt andet Spotify og Hulu.
Franske organisationer er under kinesisk hackerangreb
7/23/2021Franske organisationer er mål for en aktiv kinesisk hackerkampagne, som gruppen APT31 står bag. Man bruger kompromitterede routere til at udføre spionage og angreb.
Højhastighedsbredbånd storsælger: Men er det overhovedet nødvendigt?
7/23/2021PLUS. Over halvdelen af de danske husstande har i dag et bredbåndsabonnement med mindst 100 Mbit/s. Selvom de færreste familier vil opleve en mærkbar forskel, så stiger salget af højhastighedsforbindelser på mere end 300 Mbit/s også markant.
Nu kan du tjekke, om du er blevet udspioneret
7/22/2021Pegasus er spyware, som er brugt mod en række journalister og aktivister. Du kan nu selv tjekke, om du er blevet udspioneret.
22-årig anholdt og sigtet for sidste sommers kæmpe Twitter-hack
7/22/2021Endnu en bagmand med ansvaret for sidste års store Twitter-hack har fået håndjern på og er sigtet for flere cyberkriminelle aktiviteter.
EU vil bremse kryptovaluta til hvidvask og terror
7/22/2021Det skal være lettere at spore kryptovaluta, mener EU-Kommissionen, og der bør gælde de samme hvidvaskregler som for bankoverførsler.
CFCS i ny rapport: Meget høj trussel fra ondartede scanninger
7/22/2021Center for Cybersikkerhed advarer virksomheder og myndigheder mod ondartet scanninger i ny trusselsvurdering.