Berlingske virksomheder
Restauranter hungrer efter hænder: »Det her er ikke et spørgsmål om penge. Hænderne er der ikke«
7/30/2021Hotel- og restaurationsbranchen mangler medarbejdere, og flere rekrutteringsforsøg ender forgæves. Hos Restaurant Flammen må man afvise kunder på trods af tomme borde. Ikke engang flere penge kan lokke nye medarbejdere til. Løsningen ligger muligvis i udlandet, siger brancheforening.
Topadvokat melder webshop-bagmand til politiet – over en million hevet ud til privat forbrug
7/29/2021Nettet strammes om en aarhusiansk vennegruppe af webshop-ejere, der bag sig trækker et spor af vrede kunder, konkurser og ubetalte millionregninger. Nu har Kammeradvokaten politianmeldt den centrale aktør Nikolaj Duus Jakobsen.
Business-overblik: Ølfesten fortsætter – aldrig har der været så mange danske bryggerier
7/29/2021Her er de vigtigste businessnyheder, som du bør kende til, før du for alvor tager hul på dagen. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du fra morgenstunden kun behøver at læse én artikel for at være opdateret.
Folketinget blev ikke taget med på råd, da Kollerup fratog visse virksomheder retten til lønkompensation
7/27/2021Berlingske samler op på forløbet, hvor virksomheder i konflikt blev lukket ude af lønkompensationsordningen. Et forløb, der af eksperter beskrives som rodet og et demokratisk problem.
Du kender dem nok fra dit køleskab eller din telefon. Nu kaster investorerne sig over dem: »Der er en stor mulighed for Danmark«
7/26/2021Det seneste år er der investeret i en lang række danske iværksættere, som beskæftiger sig med mad og fødevarer. Strukturen i branchen sammenlignes med medicinalindustrien, og Vækstfondens administrerende direktør kalder det »fremtidens virksomheder«.
Russer bag neobank er blevet multimilliardær på at spare dig for bankgebyrer
7/26/2021Neobanken Revolut, der har tusindvis af danske kunder, er braget op i en virksomhedsværdi på over 200 milliarder kroner og er nu et af verdens største fintechselskaber, hvis man går efter værdi som målestok. Bag neobanken står russeren Nikolaj Storonskij, der selv kan kalde sig multimilliardær. Han vil gøre Revolut til den finansielle verdens svar på Amazon.
Tobaksgigant vil stoppe salget af cigaretter i Storbritannien
7/26/2021International tobaksgigant vil stoppe salget af almindelige cigaretter i Storbritannien inden for det næste årti. Det vil blandt andet betyde et farvel til mærket Marlboro. I stedet skal alternative nikotinprodukter overtage markedet.
Martin Thorborg: »Små virksomheder vil gå konkurs i hobetal«
7/24/2021I over et år har coronakrisen holdt samfundet og landets virksomheder i et jerngreb. Nu kan vi endelig begynde at se lyset for enden af tunnelen, men hvad er det for et Danmark, som dukker op på den anden side af vaccinationerne? Berlingske spørger Martin Thorborg, serieiværksætter og administrerende direktør i regnskabsfirmaet Dinero, der har hjulpet virksomheder med at forstå hjælpepakkerne. Han frygter, at de små virksomheder går konkurs i hobetal, når de udskudte regninger skal betales til efteråret.
Danske Banks topchef tror stadig på afgørende målsætning: »Selvfølgelig er der nogle udfordringer, som vi tager os af«
7/23/2021Danske Bank havde i årets andet kvartal et overskud på 2,8 milliarder kroner. Selvom egenkapitalforrentningen er forbedret, er der stadig lang vej til bankens målsætning i 2023. Administrerende direktør Carsten Egeriis mener, at banken er på rette vej.
Dansk klenodie solgt til amerikansk virksomhed i milliardhandel: »Nu skaber vi en unik spiller på verdensplan«
7/22/2021Den mere end 200 år gamle virksomhed Jacob Holm & Sønner er blevet solgt til amerikanske Glatfelter i en handel til knap to milliarder kroner.