Business internet
Ukoordineret og i fuld fart i hver sin retning - USA og EU på kollisionskurs i den økonomiske politik
7/31/2021Coronatiden medførte en historisk aktivering af den økonomiske politik i alle vestlige lande i forsøget på at holde økonomierne flydende. Operationen har været vellykket, men nu venter den svære del, nemlig at rulle den megen støtte tilbage. Her tidligt i normaliseringsfasen er der allerede opstået store forskelle i retningen i finanspolitikken og pengepolitikken på tværs af Atlanten. Det kan give større politiske rystelser og ødelægge den nye forbrødring.
Derfor er Danmark bedre til at håndtere coronakrisen end andre lande
7/31/2021Når Danmark klarer sig godt igennem den omfattende coronakrise sammenlignet med mange andre lande, skyldes det ikke mindst, at den berømmede danske arbejdsmarkedsmodel endnu engang stod sin prøve, da stormen rasede.
Mariannes mål er at kickstarte og hjælpe sit lokalmiljø: Det samme lokalliv, som fik hende helskindet gennem coronakrisens nedlukninger
7/31/2021Det er ikke sjovt at skulle tackle en krise alene. Slet ikke som selvstændig. Indehaveren af Country Market i Fredensborg, Marianne Holst, oplevede noget hjertevarmende under coronakrisen. Det kan hun bruge for fremtiden.
Verdens største teknologiselskaber præsterer helt absurd godt
7/31/2021USAs fem største teknologiselskaber har alle aflagt regnskaber i den forgangne uge. Tallene er svimlende. Deres betydning for alle danskere med en smule på spil på markedet i pension eller fri opsparing er svær at overdrive.
Ældre og indvandrere fylder i voksende kø af langtidsledige
7/31/2021Cirka 35.000 i Danmark var i maj langtidsledige, og andelen af langtidsledige har været stigende i 13 måneder.
Lisbeth Knudsen har været chef siden hun var 24 år – og hun vil arbejde, til hun dør
7/31/2021Lisbeth Knudsen, der har bestridt flere af de højeste og mest magtfulde stillinger i den danske medieverden, er bange for at knække, hvis hun ikke arbejder. Derfor holdt hun sin kræftbehandling skjult for arbejdspladsen og mødte på job kort efter, at hendes mand gik bort. I dag kan hun godt pege på omkostningerne ved at have arbejdet så meget.
Danske Bank må bruge buffer for at klare EU-stresstest
7/30/2021Danske institutter vil komme under kapitalmæssigt pres i tilfælde af stort økonomisk tilbageslag, viser test.
Business-update: Tysk firma vil levere varer i København på blot ti minutter
7/30/2021Berlingskes Business-redaktion guider dig til de vigtigste nyheder om økonomi og virksomheder.
Karsten Hønge: Den danske model skal gentænkes – »uden fornyelse risikerer vi, at selve aftalesystemet braser sammen«
7/30/2021Den danske model dur ikke længere på det offentlige område. Derfor er der behov for at gentænke forhandlingssystemet. Det mener Karsten Hønge, SFs politiske ordfører, og han er ikke alene om det synspunkt. SFeren har også et forslag til, hvordan det kan gøres.
Investering i Kina er ikke som noget som helst andet: Uberegnelige kommunister kan destruere værdier på et splitsekund
7/30/2021Ødelæggelse, panik og kapitulation. Sådan beskriver analytikere den seneste uge på det kinesiske aktiemarked, efter at regeringen i Beijing endnu en gang har slået hårdt ned på det private erhvervsliv. Det er en brat opvågning for investorer i Vesten.